МАРЈАН ЃОРЃИЕВСКИ

Дипломиран актер, магистар по театарска режија, стендап комичар, студент по Психологија.

Вработен како актер во Народниот театар  во Битола и редовно игра во претставите на репертоарот на Н.Т. Б.

Глумеше во Тв серијата „Тврдокорни“ (Сава Михајлов) и филмовите „Балканот не е мртов“ (Келнер) и „До балчак“ (Брат).

Активно се занимава со стендап комедија (со повеќе од 700 настапи низ Македонија).

Ги користи медиумите за креирање на содржини кои се поврзани со стендап комедијата, анализирајќи како системот делува врз поединецот во општеството.

Пишува сценарија за Тв емисии, претстави и книгата „Јас и ти“ (2020год.)

 

 

 

 

MKD / EUR
MKD Македонски денар