STAND UP MARATONEC Andrej Težak Tešky
21:00 to 23:00 - мај 25, 2019
Public Room-Skopje, ул: 50-та Дивизија бр.22 СКОПЈЕ Get directions

Трет спортско добротворен комичен проект насловен "Stand up maratonec" што ќе ги опфати главните градови на поранешните југословенски републики, каде пионерот на словенечката стендап сцена комичарот, тркач и ултрамаратонец Андреј Тежак Тешки со неговиот локален колега македонскиот актер Никола Тодороски заедно со Никола Силјаноски и Фико Дела Вега ќе се обидат да насмеат што повеќе луге на нивниот јазик и да соберат што повеќе пари како донација за поддршка на активностите на децата без родители од Домот 11 Октомври, Скопје, згрижени во малите групни домови.

Првата година Андреј Тешки и неговите колеги тркачи само за 10 дена поминале 600 км и со своите пријатели комичари донеле грст насмевки во 30 словенечки градови.
Во вториот проект посетиле 33 словенечки планински врвови и насмеале планинари во 33 планински домови.

Оваа година трасата е најдолга, Ве покануваме и Вас да ни се придружите од Скопје до Љубљана во патики или да дојдете на претставите и да се насмеете со нас а со Вашата донација во сабота на 25 мај во Јавна соба-Public Room Скопје, ќе ги поддржите активностите на децата без родители од Домот 11 Октомври. Цена на билет за донации: 300 ден.


Организатор

Export

Локација

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар