COMEDY ROOM – МАРЈАН и ОМЕР
21:00 to 22:00 - август 1, 2021

ВОДИТЕЛ:

МАРЈАН ГЕОРГИЕВСКИ е актер, стендап комичар, режисер, тој пие утринско кафе пола ден.
- Не ме гибај, му е утрински благослов кон останатите.
Тој е купувач на книги и се надева дека до крајот на животот ќе ги прочита сите.
Пие пиво без мезе, гледа серии, помеѓу глупав филм и длабок сон секогаш го избира второто.
Отвора социјални мрежи - пцуе/ хејта/ му се лоши.
Пушта тв - пцуе/хејта/ му се лоши.
Сака да си пцуе/хејта и со останати пцујачи во друштво, така му е полесно.
За да не е самопрогласен аналитичар на психологијата, студира психологија.
Има намера да направи психотерапија базирана на пцуење/хејтање и смеење.
Решен е секојдневно со читање добра литература да се имунизира од глупоста и верува дека со сарказам организмот му реагира кога сретнува поборници на примитивизнот.
Татко е на малолетно дете и учесник во брачна состојба.
Се движи на даската помеѓу фантазијата, а реалноста ја гризе до коска.
ЗЛАТЕН ЗАБ COMEDY ROOM е местото каде можеме да бидеме реални, забавни, хард кор брутални, без маска, без дезинфекција на вистината.
Дебата на вистински начин, само со комичари, луѓе кои решиле својот живот да го гледаат преку визирот на светлата страна.
Хуморот не' интересира - другото е болно и патетично.
Добредојдовте на ЗЛАТЕН ЗАБ COMEDY ROOM

ГОСТИН:
ОМЕР ХОЏИЌ

Омер Хоџиќ е 28-годишен комичар „Стенд ап“ од Мостар. Со комедијата „Стенд ап“ се занимава веќе 8 години. Тој има повеќе од седумстотини настапи низ целиот Балкан, а некои и во реална Европа. Меѓу другото, тој настапи во Сараево, Тузла, Бања Лука, Загреб, Сплит, Риека, Белград, Нови Сад, Суботица, Подгорица, Марибор, Љубjана, Будимпешта, Виена, Цирих и многу други помали градови и места.
Тој беше дел од ТВ програмата „Стенд ап комедија“ од 3 во 1, првично снимена за ТВ 1, која подоцна се емитуваше на бројни други кабелски телевизиски станици.Омер Хоџиќ беше автор и водител на првото политичко-социјално сатирично ТВ-шоу „Монти Дејтон шоу“ „триесет епизоди емитувани на телевизија.
Работи и како дел од мостарската сатирична група Ономатоблеја, во која е еден од авторите и актерите на истоимената радио емисија, што се емитува на РОМ, како дел од програмата Друго име за слободата, радио Абраш. Претставата веќе има повеќе од 100 епизоди. Со Ономатоблеја, тој создаде и изведе мултимедијална претстава наречена Изборна неволја (2018). Во 2019 година, тој го создаде Ономатоблеја Шоу - претстава со над 50 настапи низ БиХ. Во 2020 година, Ономатоблеја ја доби својата трета емисија со слично име, но сосема поинаква по содржина од претходната - Ток шоу Ономатоблеја.
Како дел од програмата Радио геометрија Абраш радио, што исто така се емитува на РОМ, тој е автор и водител на програмата Комедија со став - емисија за комедијата Стенд ап. Зад него е едно-човечкото шоу наречено „Нормално“, но најмногу сака да настапува во Showcase формат со колегата Мирко Комjеновиќ-Миркан или Игор Дрљо. Покрај неговите настапи, тој е и организатор на бројни вечери на Стенд ап комедија низ БиХ и за домашни и за регионални комичари.Пред да стане зависен од смеа и Стенд ап комедија, тој се занимаваше со хип хоп музика и се сметаше себеси за рапер . За среќа, тој порасна и повеќе не се занимава со хип хоп музика, иако хип хоп формата е претставена во неговата комедија. Завршил и средно механичко-сообраќајно училиште, што претставувало целосен успех бидејќи сè уште нема возачка дозвола. Има индекси од неколку високообразовни институции, но нема завршено ниту еден.
Сепак, настапите на Омер се провокативни, политички неточни, а некои велат смешни.

Days
Hours
Mins
Secs

Организатор

Export

Локација

Order Qty Total
1

Total quantity sold : 1

MKD / EUR
MKD Македонски денар