СТЕНД АП ШОУ ХАЗИМ МУЈЧИНОВИЌ
21:00 to 22:30 - август 10, 2021
MI CASA - Skopje, Samoilova 83

XАЗИМ МУЈЧИНОВИЌ
Хазим Мујчиновиќ е актер, стендап комичар, радио и телевизиски водител и шоумен.
Роден на 31.05. Во 1977 година во Власеница (БиХ), живее во Тузла.
Дипломиран актер.
ТВ и радио водител (повеќе од 10 години, водител на ТВ и радио медиуми, утрински водител на „Утро за сите“ -БХРТ и радио водител и уредник на утринската емисија на радио Камелеон - Радио утро со Хазим).
Актер и извршен продуцент во театарот „Казбаре Тузла“ (одговорен за фестивали и претстави).
Работи како продуцент на Босанскиот културен центар (БКЦ) - Тузлански кантон. Филмски и ТВ актер во: ТВ серија:
- „Луд, збунет, нормален“ (2011)
- „Ние сме два различни света“ (2011)
- „Глава низ ѕидот“ (2016)
- љубов кон книгите: Приказна за Сараево / “The Love of Books: A Sarajevo Story” (2011). Продуцент и стенд-ап артист (повеќе од 7 години) во „Стенд ап комедија произведена во Босна“.
Татко на две убави деца - момче 10 год. и девојче 3 год., сопруг на една жена :)
Актер по раѓање, посветеност, професија, диплома и желба.
Тврдоглав Босанец кој сакаше, посакуваше и стана актер, а потоа светот се претвори во порно индустрија.

Како е да се биде Босанец меѓу Босанците? Босанец во остатокот од светот? Како е да се биде актер меѓу другите занимања? Како се снимаат филмови? До кога ќе се снима серијата "Луд, Збуњен, Нормалан"? Како е да се биде порно актер? Кога Босанците одат на море? Зошто Хрватска има најдобра репрезентација, а Босна и Херцеговина најдобри навивачи? 1000 зошто и 1000 зошто ќе дознаете во неговото стендап шоу во MI CASA - Скопје.БЛАГОДАРНОСТ до: ХОТЕЛ-РЕСТОРАН ТОМЧЕ СОФКА 070 396 476 СКОПЈЕ

Организатор

Export

Локација

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар