СТЕНД АП ШОУ * ХАЗИМ МУЈЧИНОВИЌ * АНА ЗЛАТАНОВИЌ * ЈЕЛЕНА МАНДАРИЌ * КУМАНОВО
21:00 to 22:30 - август 12, 2021
THE YARD KUMANOVO, Sokolana

XАЗИМ МУЈЧИНОВИЌ
Хазим Мујчиновиќ е актер, стендап комичар, радио и телевизиски водител и шоумен.
Роден на 31.05. Во 1977 година во Власеница (БиХ), живее во Тузла.
Дипломиран актер.
ТВ и радио водител (повеќе од 10 години, водител на ТВ и радио медиуми, утрински водител на „Утро за сите“ -БХРТ и радио водител и уредник на утринската емисија на радио Камелеон - Радио утро со Хазим).
Актер и извршен продуцент во театарот „Казбаре Тузла“ (одговорен за фестивали и претстави).
Работи како продуцент на Босанскиот културен центар (БКЦ) - Тузлански кантон. Филмски и ТВ актер во: ТВ серија:
- „Луд, збунет, нормален“ (2011)
- „Ние сме два различни света“ (2011)
- „Глава низ ѕидот“ (2016)
- љубов кон книгите: Приказна за Сараево / “The Love of Books: A Sarajevo Story” (2011). Продуцент и стенд-ап артист (повеќе од 7 години) во „Стенд ап комедија произведена во Босна“.
Татко на две убави деца - момче 10 год. и девојче 3 год., сопруг на една жена :)
Актер по раѓање, посветеност, професија, диплома и желба.
Тврдоглав Босанец кој сакаше, посакуваше и стана актер, а потоа светот се претвори во порно индустрија.

Како е да се биде Босанец меѓу Босанците? Босанец во остатокот од светот? Како е да се биде актер меѓу другите занимања? Како се снимаат филмови? До кога ќе се снима серијата "Луд, Збуњен, Нормалан"? Како е да се биде порно актер? Кога Босанците одат на море? Зошто Хрватска има најдобра репрезентација, а Босна и Херцеговина најдобри навивачи? 1000 зошто и 1000 зошто ќе дознаете во неговото стендап шоу во THE YARD - Куманово.


АНА ЗЛАТАНОВИЌ 
е по потекло од Обреновац.
Има многу живописно семејство и подготвена е да зборува за нив.
Завршила факултет за безбедност и мастер студии на истиот.
Во животот била се - ја бранела Србија од тероризам како оператор на контрадиверзионата контрола на аеродромот Никола Тесла, ги слушала жалбите на корисниците во кол центарот, работела со туристи на море...
Со стендап започна 2013.


ЈЕЛЕНА МАНДАРИЌ
 е од Алибунар и лаборант по струка.
Во Загреб ја започна својата стендап кариера.Таа се обидува да ги посочи сите комични елементи на штета на својот карактер, изглед, идиосинкратични одлики на целата своја личност.
Треба да бидете многу силни за овој вид хумор и Мандариќ е силна како карпа!

 

БЛАГОДАРНОСТ до: ХОТЕЛ-РЕСТОРАН ТОМЧЕ СОФКА 070 396 476 СКОПЈЕ

Организатор

Export

Локација

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар