„МОЈОТ СОПАТНИК СТРАВОТ“ *** ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМАТА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО***
19:30 to 20:30 - септември 8, 2022
НУЦК „АЦО ЃОРЧЕВ“ - НЕГОТИНО, ул: Даме Груев бб Неготино Get directions

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУО ДРАМА „ БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО
Дата: 08.09.2022
Час: 19:30
Локација: НУЦК Ацо Ѓорчев-Неготино
„МОЈОТ СОПАТНИК СТРАВОТ - СЦЕНА МАСКА – Шабац,  Р.СРБИЈА
Цена на билетот: 100 ден.

АНА: АНЕТА ТОМАШЕВИЌ
ВИКТОР: ИВАН ТОМАШЕВИЌ
Текст, режија и сценографија: Иван Томашевиќ
Костимограф: Селена Младеновиќ
Соработник на костимографот: Цветин Анчиќ
Композитор: Горијан Љубаниќ
Избор на музика: Иван Томашевиќ
Соработник за кореографија:
Кристина Пајкиќ
Стручен консултант:
Ивица Клеменц
Мајстор на звук и техничко водство: Михаило Брезина
Светло: Зорица Стевановиќ
Покровител на претствата: Општина Шабац, Р Србија

 

Претставта „МОЈОТ СОПАТНИК СТРАВОТ“, е дуодрама која преку своите два лика, глумицата (првенката на националниот теата) и нејзиниот асистент (потрчко). Збораува за, денес сепоприсутните појави на страв: стравот од неуспех, страв од различните генерацииски мислења, страв од болест, страв од смртта, страв од животот... Но, говори и за верноста и скриената љубов.
Претставата, уловно кажано, би требало да биде еден вид блага терапија, со која ја поттикнуваме публиката на размислување за барањето на смислата на егзистенцијата , како примарен мотивационен носител на силата во победата на стравот.
Инспирацијата за текстот е добиена од делото на Viktor Frankl, познатиот австрииски невролог и психијатар, ученик на Freud, основач на познатата психијатарска дисциплина ЛОГОТЕРАПИЈА (лечење со смисла)-Иван Томашевиќ.

Days
Hours
Mins
Secs

Организатор

  • Театар Провокација

Export

Локација

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар