МОБИЛЕНД – театарска интерактивна претстава за деца 27.01.24 во 11:00ч.
11:00 to 12:00 - јануари 27, 2024
Public Room-Skopje, ул: 50-та Дивизија бр.22 СКОПЈЕ Get directions

27.01.2024
11:00 ч.
Јавна Соба

Претставата ,,Мобиленд” е детска интерактивна претстава за деца и млади (4-14 години) која ја обработува темата за дигитализација. Оваа претстава има за цел да ги научи младите правилно да ја користат технологијата и да научат да направат баланс. Да ги потсети на негативните страни кои може да се појават од прекумерно користење на истата. Преку приказната на ликовите Теа и Супер Сонко, кои се обидуваат да ја спречат тоталната дигитализација и создавање на свет на роботи, оваа претстава се обидува да прикаже дека младите можат да изберат баланс и здрави навики и дека тоа ќе им помогне да живеат здрав и среќен живот. Претставата не сака да прикаже целосно негативно влијание на мобилните телефони, интернетот, компјутерите, напротив, сака да повика децата да воспостават баланс и да преку истата ги врати во функција игрите во природа, спортот и комуникацијата помеѓу дечињата аналогно, а да дигиталниот свет сеуште остане во функција но не 100%.

Организатор

Export

Локација

Order Qty Total
7
4

Total quantity sold : 11

MKD / EUR
MKD Македонски денар