„АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО“ *** ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУОДРАМАТА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО***
19:30 to 20:30 - септември 6, 2022
КАФЕ БАР АМАРО-НЕГОТИНО Get directions

ИНТЕРНАЦИОНАЛЕН ФЕСТИВАЛ НА ДУО ДРАМА „БРАНКО ЃОРЧЕВ“- НЕГОТИНО
Дата: 06.09.2022
Час:19:30
Локација: КАФЕ БАР АМАРО-НЕГОТИНО
„АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО“- НУ ТЕАТАР КОМЕДИЈА, Скопје
Играат: Жаклина Петровска и Тони Денковски
Цена на билетот 200 ден. (со билетот следува гратис пијачка)
Автор: Валентин Красногоров
Режија: Александра Кардалевска
Драматург: Дарко Јан Спасов
Костимограф: Ивана Каранфиловска Угуровска

        

АНАТОМИЈА НА НЕВЕРСТВОТО. Низ неколку засебни едночинки во кои истите актери толкуваат различни карактери, претставата зборува за неверството, бракот и воопшто машко-женските љубовни односи. Ликовите во сите едночинки се поставени во парадоксални ситуации, а самото сиже, спојувајќи две противречни состојби, претставува оксиморон кој го изразува самото неверство како болно задоволство, односно пријатна сензација што создава проблеми. На тој начин претставата игра по тенката линија на сарказмот и апсурдот создавајќи истовремено хумористични и драматични ситуации-Александра Кардалевска.

Days
Hours
Mins
Secs

Организатор

  • Театар Провокација

Export

Локација

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар