ZLATEN COMEDY FEST
20:00 to 21:30 - October 19, 2022
Public Room-Skopje, ул: 50-та Дивизија бр.22 СКОПЈЕ Get directions

ZLATEN COMEDY FEST
ЗЛАТЕН КОМЕДИ ФЕСТ
СРЕДА
19.10.22
20:00ч.
СКОПЈЕ
PUBLIC ROOM

1.БОЈАН   ВЕЛЕВСКИ


Македонски актер и стенд ап комичар.
Популарноста ја стекнал уште во детството преку култните Тв серии „Наше маало“  и „Големи и  мали“.
Имал повеќе од 500 стендап настапи во Македонија и на Балканот.
Хуморот на Бојан опфаќа теми кои му се најдраги за обработка како што се: машко-женските односи, коментари за музика, текстови и песни од повеќе жанрови и стилови, карактерите на луѓето, случки од сопственото секојдневие и опкружување, коментари и шеги на своја сметка, жените како посебна тема и тн...

2. НАДИЦА   ПЕТРОВА


Дипломиран актер, лик познат на нашата јавност  од театарски претстави за возрасни и деца, македонски народни приказни и тв реклами. Во своето стенд-ап шоу многу искрено ја запознава публиката со проблемите на една припадничка на женскиот пол. Наметнати идеи и вредности, како и суровата борба за својот сопствен избор ги изнесува на тапет.

3.ИМПРОВ  ГРУПА  НАСТАП


Заснована на игри за импровизација, адаптирани да се играаат пред публика, Импров Настап е комична, непосредна, но комплексно структуирана театарска претстава, обврзана да критикува, демистифицира и образува, оградувајќи се од вулгарност и прост подбив.
Постојат вежби и „игри“, кои ја освестуваат и развиваат способноста на изведувачот да се адаптира на секој нов проблем и секогаш да дејствува од релаксирана но активна позиција. Заснован на овие вежби за импровизација, адаптирани да се играат пред публика, импров театарот ѝ дава можност на публиката директно да учествува во создавањето на сцените кои актерите ќе ги одиграат за прв пат.
Играат: Сергеј Димовски, Наталија Теодосиева, Мартин Манев.
Водител: Борјан Стојков

 

 

 

ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО:

 ГРАД СКОПЈЕ

 

BESTFUD TI                                                                                      DAIRY INDUSTRY GJORGIEVI
           

HOTEL 7                                                                                              VITALIA
         

MAKPROGRES                                                                                 VINCINNI
                                             

  SARA FASHION                                                                                     DENESMAGAZIN.MK
                                                           
                                          
                                                       

PUBLIC ROOM

 

 

Organizer

Export

Location

Order Qty Total
3
2
3
2
3
2
2

Total quantity sold : 17

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro