ВЕСЕЛИОТ ДЕДО МРАЗ – Новогодишна претстава за деца
11:00 to 12:00 - December 16, 2023
Public Room-Skopje, ул: 50-та Дивизија бр.22 СКОПЈЕ Get directions

Дата: 16.12.2023
Ден: Сабота
Час: 11:00
Локација: Јавна Соба-Public Room
Цена на билет: 220 денари

Кој најмногу се радува на новогодишната ноќ? Се разбира децата. Децата од целиот свет. На тој ден се возбудени бидејќи знаат дека Дедо Мраз, ќе дојде кај нив дома и под новогодишната елка, ќе им ги остави подароците за кои сонувале целата година.

Новогодишна ноќ е претстава која нуди забава, игра и смеа, но секако не изоставувајќи го и едукативниот дел. За разлика од сите други претстави, во оваа претстава Дедо Мраз е застапен од почеток до крај на претставата и децата од публиката се пресреќни, бидејќи тој комуницира со нив и се консултира како да се надмине за нив најголемиот проблем пред самата новогодишна ноќ и во новата година да се влезе без досегашните недоразбирања и проблеми.

Тале и Маре се две пргави дечиња кои со нетрпение го очекуваат доаѓањето на Дедо Мраз, во нивниот дом. Целиот ден се спремаат, го украсуваат домот, пуштаат новогодишни песни, танцуваат, но секако и се надмудруваат, кој бил подобар изминатата година и кој ќе го добие поубавиот подарок. Дали Дедо Мраз ќе успее од нив да стигне и кај другите дечиња? Дали тој ќе успее да ги научи дека подарокот и не е толку важен, колку што е важно здравјето, среќата и пријателството? Дали тој ќе си замине среќен или нема да може да успее со овие две дечиња, останува да ја погледнете новогодишната комедија за деца „ Веселиот Дедо Мраз“:

Organizer

Export

Location

Order Qty Total
4
5
3
1
4
4
3
2
1
2
2

Total quantity sold : 31

MKD / EUR
MKD Macedonian denar
EUR Euro