COMEDY ROOM – MARJAN & АNDREJ
21:00 to 22:00 - 13 јуна, 2021

VODITELJ:

MARJAN GEORGIEVSKI, je glumac, stand-up komičar, reditelj, koji pola dana pije jutarnju kafu.
Ne diraj me, to je njegov jutarnji blagoslov za sve ostale.
Kupac je knjiga i nada se da će ih sve pročitati, do kraja svog života.
Pije pivo bez predjela, gleda serije, između glupog filma i dubokog sna uvek bira ovo drugo.
Otvara društvene mreže - psuje/hejta/muka mu je.
Gleda TV - psuje/hejta/muka mu je.
Voli da psuje/hejta sa ostalim u društvu, tako mu je lakše.
Da ne bi bio samozvani analitičar psihologije, on studira psihologiju.
Namerava da se bavi psihoterapijom zasnovanom na psovkama/hejtu i smehu.
Odlučan je da se imunizira od gluposti svakodnevnim čitanjem dobre literature i veruje da njegov organizam kada se sretne sa zagovornicima primitivizma reaguje sarkazmom.
Otac je maloletnog deteta i učesnik u bračnom statusu.
Kreće se po štici između fantazije, a stvarnost grize do kostiju.
ZLATNI ZUB COMEDY ROOM je mesto na kojem možemo biti realni, zabavni, hard kor brutalni, bez maske, bez dezinfekcije istine.
Debatirati na pravi način, samo sa komičarima, ljudima koji su odlučili da svoj život vide kroz vizira vedrije strane.
Zanima nas samo humor - ostalo je bolno i patetično.
Dobrodošli u ZLATNI ZUB COMEDY ROOM

GOST:

АНДРЕЈ ТЕЖАК ТЕШКИ е комичар кој од првиот ден на стенд ап комедијата во Словенија е присутен на сцената, позади неа, под неа и околу неа. Еден од пионерите на словенечката стенд ап комедија, водител на претстави и на сите возможни настани. Со колегата Тин Водопивец го организира првиот "ПАНЧ" меѓународен фестивал на стенд ап комедија на кој во времетраење од 6 дена, секој ден имаат настап 5 комичари, со огрома посетеност од публиката. Тој е координатор на сите вечери, мајстор за атмосфера и комуникација со публиката. Фестивалот постои веќе 13 год. и особено се гордее со него, како на свое дете.
Сака да се шегува на сметка на својот избор да е вегетаријанец, менаџерската професија и со луѓето со кои секојдневно работи, а неговот хумор најчесто е на граница со црн хумор, директен, пребирлив, саркастичен, критички настроен и без кочници. Сигурно ќе ве заведе со својот интелегентен хумор.
Сопственик е на свој стенд ап клуб кој се вика "10ка" (единствен во Словенија), каде три пати неделно настапуваат комичари со свои стенд ап настапи и импров комедија, место за правење на нови комичари и каде се креаираат нови шеги.
Со-основач е и на популарниот стенд ап клуб "Студио смјеха" во Загреб заедно со Марина Орсаг.
Особено е горд и на работилниците кои ги води за тренирање и обука на млади комичари ("Академијата ПАНЧ"). Можеме да заклучиме дека Тешки е многу горд човек :)
Од секогаш имаше во себе менаџерска линија, почнувајќи со бендовите во кои свирел (гитара и тапани): "Фу Инле", "Кајмак", "Бобнарс Јунајтед", дуетот кој прерасна во квартет а подоцна и во секстет "Слон и Садеж Р'Н'Р". Почнувајќи скромно со помалку познати групи какo "Анаврин", "Тха Флов", "Цик Цак" се до звездите како "Биг Фут Мама", "Мањифико" и др.
Се бави и со продуцирање на музички фестивали почнувајќи од "Радар" (Загреб и Вараждин), "ЛЕНТ" во Марибор, "Пиво и Цвеќе" во Лашко, "Castle" фестивал на реката Колпа, Реге фестивал "Оверџем" во Толмин (Словенија)..учејќи да прави и губи пари ;)
Менаџер е на групите С.А.Р.С., Бркови, ЕМКЕЈ...и долго време работеше со Дубиоза Колектив.
Многу често доаѓа во Скопје, Македонија, соработува со Логин Кочишки од Пасворд продукција (минатата година учествуваше на ПИН конференцијата) и со продукцијата Златен Заб (реализирајќи го проектот Стенд ап маратонец, пред 2 години, овој период)
Пред 5 год. почна да трча...сосема случајно седејќи на каучот дома одлучи дека од тој ден ќе биде ултрамаратонец :) и без никаква подготовка истрча 13 км. натпреварувајќи се на "Вингс фор лајф" (2014г.) Секоја година претрчува по 160км и повеќе.
Одлучи да ги спои стенд ап комедијата, трчањето и хумaнитарноста (бидејќи е од оние кои сакаат да остават некаква трага меѓу луѓето и имаат некаква цел пред себе) правејќи го проектот СТАНДАП МАРАТОНЕЦ (пишувајќи и блог за тоа):
Првата година Тешки и неговите колеги поминаа 600 км за 10 дена и заедно со своите колеги комичари насмеа 30 словенечки градови.
Во вториот проект посетија 33 Словенечки планински врвови и насмеаја планинари во 33 планински колиби за 33 дена.Ги одбра планините во кои со децении постои екологија, рекреација, активен живот...
Во третиот проект го организираше спортско-добротворниот настан кој ги опфати сите главни градови на поранешните Југословенски републики, каде понерот на словенечката стенд ап сцена, комичарот и ултрамаратонецот Андреј Тежак Тешки со локалните колеги комичари ја насмеаа на свој локален јазик публика, собирајќи пари за децата без родиели (и социјално ранливи категории). Таа година трасата беше најдолга од Љубљана до Скопје во патики, претчаа 1600 км и собраа вкупно 10.000 евра за децата.
Повторо има нова идеја, да го претрча најдолиот пат, кој може во Светот да се пропешачи, од Кејп Таун во Јужна Африка до Камчатка во Русија...се заедно 28.000 км
Тој е веган и има своја мала фарма со животни...приказната започнала од татко му кој бил месар и поради тоа престанал да јаде животни, и денес знае дека без животински масти во телото, со спорт се бави подобро.
Сопственик е (со пријатели)на земја на еден од индонезиските острови
Заврши студии (менаџмент на комедија) во Велика Британија на Универзитетот за уметности во Леицестер.

Days
Hours
Mins
Secs

Organizator

Export

Location

This product currently has no customers
MKD / EUR
MKD Македонски денар